Custom Pages

Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta.

maanantai 7. marraskuuta 2016Hetki sitten törmäsin hyväntekeväisyysprojektiin, jossa tavoitteena on tehdä kaikille Suomen veteraaneille samanlaiset villasukat Suomen juhlavuoden kunniaksi. 

Projekti on rakennettu facebookissa olevan ryhmän "Villasukat veteraaneille, Suomi 100 vuotta" ympärille. Ryhmässä on ohjeistus sukkiin, sallitut langat ja värit luetteloituina. Valmiit sukat ilmoitetaan ryhmässä henkilölle, joka laittaa ne ylös laskuriin. Ryhmään liittymällä saa lisäinfoa tärkeästä projektista. 

Mietin pitkään lähdenkö mukaan ko. projektiin ollenkaan, seurattuani facebookissa keskustelua parin viikon ajan ei projekti tuntunut ollenkaan houkuttelevalta; lähes aina kun avasin ko. ryhmän facebookista katsoakseni projektin edistymistä, oli seinällä ihmisten välinen kinastelu jostakin aiheesta menossa ja usein myös muutama loukkaantunut henkilö. 

Loppujen lopuksi päätin unohtaa nuo loputtomat riidat, käyn ryhmässä mahdollisimman vähän ja nyt vain neulon muiden projektien ohessa. Perusajatus ryhmällä on mielestäni hyvä ja tärkeä. Tiedän, että tuntemattomalta saatu villasukka lämmittää jalkojen lisäksi myös mieltä. 


Itse olen saanut villasukat lahjoituksena kesällä 2011. 
Vuonna 2011 Sotilaskotiliitto jakoi kaikille 2011 asepalveluksensa aloittaneelle. Tällä tavoin Sotilaskotiliitto juhlisti 90-vuotista toimintaansa. Villasukat oli neulottu tällöinkin vapaaehtoisten voimin ympäri Suomen. Projekti kantoi tällöin nimeä; Tuntemattoman sotilaan villasukat. Villasukkien jako tapahtui Sotilaskodeissa ympäri maan. 

Sukat ovat olleet kovassa käytössä, mutta palvelevat vielä nukkaantumisesta huolimatta. Muistan, että saadessani sukat, niiden sisällä oli lyhyt viesti ja tekijän nimi + paikkakunta. Muistan vain, että viesti oli kannustava, muuten sisältö on jo unohtunut. Niin paljon muistoja voi mahtua yhteen sukkapariin ettei kaikkea voi edes avata muille. 


Ja takaisin veteraanisukkiin. Kuvissa olevat kolme sukkaa ja yksi varsi on tehty samasta harmaasta kerästä. Valmiit sukat ovat kokoa 42 ja vielä vaiheessa olevat kokoa 38. Tässä kohtaa sitä konkretisoituu kuinka monta sukkaa voi tehdä yhdestä lankakerästä, kun varren pituuden pitää lyhyenä. 

Projekti jatkuu vielä minun osaltani kun saan nyt keskeneräiset tehtyä ensiksi loppuun. 
Sukkien jakaminen on tarkoitus aloittaa ryhmänvetäjien mukaan ensi vuoden alussa, mutta niin kauan neulotaan, että jokaiselle on parinsa. Eli  neulomaan ehtii vielä joululahja kiireiden jälkeenkin! 

2 kommenttia :

  1. Ihana ja lämminhenkinen projekti ja siksi(kin) on tosi ikävää,että tästä(kin) aloitetaan rähinä:(.Saako keräykseen siis tehdä muutakin kuin juhlamallia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tässä projektissa tehdään kaikille samanlaiset sukat. Harmaat jossa varressa raidat, ohjeet sukkiin löytyy facebook ryhmästä. :)

      Poista