Custom Pages

Valopallot virkkaamalla.

tiistai 12. tammikuuta 2016Olisin halunnut jo ennen joulua tehdä itselleni valopallot, mutta ne saivat jäädä joulukiireiden alla - vaikka langat olivat mukana myös Dubain lomalla. 


Ennen joulua virkatut valopallot olivat yksi hitti naamakirjan virkkausryhmissä, tällä hetkellä moni jo sanoo pallojen ajan olevan ohi ja että ne kuuluvat jouluun. Mutta itselläni pallot tulevat olemaan yöpöydällä luultavasti ympäri vuoden, jos ne vain pysyvät hyvinä. Hieman tässä viimeaikoina on mietityttänyt niiden puhdistaminen - kuinka hyvin niistä pöly tulee irtoamaan?  

Palloissa virkataan kaksi ympyränmuotoista pitsiä, jotka liitetään jälkimmäisen viimeisellä kerroksella toisiinsa tai ylimääräisellä kerroksella molempien puolikkaiden ollessa valmiit. 
Tein palloja yhteensä kymmenen, paljon on saanut katsoa isoja palloja jo ennen joulua, mutta välttämättä halusin tehdä pieniä palloja. Riittävän pienen pitsikuvion ohjeen löytäminen olikin jo hieman haastavampaa, mutta ahkeran googlettelun jälkeen löysin  mallin muistaakseni pinterestistä. Valitettavasti enää ei ole mallin tarkkaa sijaintia muistissa, niin en voi sitä tähän linkittää.  


 Kaikkien 10 pallon ollessa virkattuna kastelin virkatut laput liima-vesiseokseen, jossa oli molempia yhtä paljon (vähempikin olisi ehkä riittänyt). Puristin myös virkatuista lapuista ylimääräisen liiman pois.  Tämän jälkeen ilmapallo sisään ja puhaltamaan, sekä pallo solmuun. Kuivatin osan palloista solmittuna villalankaan ja osa roikkui pyykinkuivaus telineellä roikkuen. Kuivumiseen meni noin 12 tuntia, jonka jälkeen puhkaisin ilmapallot sisältä ja poistin ne. Kaikki pallot eivät ole täysin pyöreitä, mutta suurin osa onneksi on, eikä se palloista erotu juurikaan koska asetin valot sille kohtaa mistä pallo ei ole pyöreä. Netin keskusteluista luin kertomuksia, joissa värikkäistä palloista on irronnut väriä pitseihin. Pariin palloon minullakin irtosi väriä solmukohtiin, mutta piilotin pienet värjäytymät (eivät oikeastikaan olleet suuria) valojen kiinnittämiskohtaan. 

Kiinnitin valot kuumaliimalla jokaiseen palloon. Valoina minulla on IKEAn patterivalot, ensimmäisenä iltana minulla ei ollut television kaukosäätimessä pattereita, kun oli pakko päästä heti kokeilemaan kuinka valot toimivat ja miten hyvä valaisuteho on. 


Ensimmäinen ilta meni palloja tuijotellessa, joten voin todeta olevani tyytyväinen valmistuneisiin palloihin. Näissä on ehkä parasta myös se, että niitä voi käyttää palloketjuna eri paikoissa.

Lankana jokin melko ohut valkoinen virkkauslanka, jonka olen hankkinut jo aiemmin.
Koukku: nro. 2
Ohjeen alkuperäisen lähteen onnistuin hävittämään, mutta piirtelin mallia paperille työtä tehdessäni, lataan tähän yhden niistä useista malleista joita piirtelin netistä löytämäni mallin perusteella.

5 kommenttia :

 1. Minä käytin ilmapallot uudestaan
  Hyvin ovat kestäneet.Kaikki on säästöä T.mummu maalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! - Pohdin samaa pallojen kierrättämistä myös näitä tehdessäni, mutta päädyin puhkaisemaan pallot. :) Oletko solminut pallot vai sulkenut ne jollain muulla tavalla käyttäessäsi ne uudelleen?

   Poista
 2. Minä käytin ilmapallot uudestaan
  Hyvin ovat kestäneet.Kaikki on säästöä T.mummu maalta

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Ovat saaneet palvella nyt yöpöydälläni ahkeraan.

   Poista