Custom Pages

Lapaset ensi talveksi.

maanantai 28. elokuuta 2017Omistan taidon, hukata talven aikana vähintäänkin muutamat lapaset. Usein molemmat, jäävät milloin mihinkin; yleensä kyllä bussiin. Ja kun löytötavaroiden kyseleminen ja takaisin hankkiminen on mielestäni melko hankalaa, harvemmin enää kyselen niiden perään. Nyt onkin sitten jo aika valmistautua ensi talveen, samalla hävittää laatikkoon kertyneitä puolikkaita keriä, muiden töiden ylijäämiä.Näihin lapasiin käytin pohjana Novitan peruslapasten ohjetta. Kämmenselän ulkosyrjään lisäsin palmikon tuomaan vaihtelua. Pidän Novitan ohjeesta siksi, että siinä tehdään lapaseen itselleni mieluisa pitkä joustinneule ennen sileän neuleen aloittamista. Monissa muissa lapasohjeissa, joita olen tehnyt joustinneuleosa tehdään hyvin lyhyeksi. Itse tykkään kääntää joustinneuleen kaksinkerroin, jolloin ranteet pysyvät paremmin lämpiminä. Kiilapeukalo on uusi ihastukseni, aiemmin tein lapaset aukkopeukalolla, mutta enää en takaisin haluaisi vaihtaa.

Lanka: Novita 7 veljestä
Malli: Novita peruslapaset kiilapeukalolla 
Puikot: 3,5mm
Langankulutus: 63gr

Ilmat viilenevät kovaa vauhtia, vielä ei kuitenkaan ole onneksi ollut tarvetta lapasille. Tälle talvelle on hankinnassa uusi toppatakki, joten nyt lapasten neulominen on vähän vielä arpomista värien kanssa. Siksi, nyt teenkin lapasia niiden useiden hukkuneiden tilalle lankavarastosta löytyvistä langoista.


 Pitkän blogihiljaisuuden jälkeen on taas kiva palata koneen ääreen. Olkapääleikkauksesta toipuminen opetti paljon elämästä ja ystävyydestä, mutta pian taas toivottavasti on lupa tehdä kaikkea mahdollista myös vapaa-ajalla, töihin pääsin palaamaan pari viikkoa sitten. Tällä hetkellä töitä on valmistumassa ja jo valmiina melko hyvä määrä. Yritän siis taas palata tuttuun päivitys viikossa tahtiin. Toki, syksyä rytmittävää nyt ensimmäistä kertaa töiden ohella kulkevat ensihoidon opinnot. Joten välillä pidempiä taukoja saattaa edelleenkin tulla, tämän syksyn opintopistetavoite on kai melkoinen töiden ohella tehtäväksi, mutta päätin ottaa haasteen vastaan. Nyt on jo muutamalle seuraavalle viikolle viimeisteltynä pari työtä, kuvattuna ja tekstit kirjoitettuna, eli pari seuraavaa viikkoa on varmasti turvattu. Tälle syksylle, yritän myös vihdoin ajoittaa ensimmäisen suunnittelemani kirjoneule villasukkien ohjeen, joka vaatii vielä pientä hienosäätöä ennen julkaisua. 

Jane

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti