Custom Pages

Tabletin suojapussi.

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Alkuvuodesta kotiini muutti tabletti. Tabletilta luen päivittäin päivän lehden, sekä seuraan käsityöohjeita näytöltä. Vielä se ei ole pystynyt voittamaan tietokonetta netin selailussa tai videoiden katselussa. Mutta hyvä esine liikkuvaan arkeen. 

Koska en tavallisesti montaa päivää ole paikallani kotonani, on jotenkin luonnollista suojata mukana kulkeva tabletti jotenkin, samalla persoonallisesti. Kaupoissa myytävät kotelot eivät ainakaan vielä olleet kutsuvia, joten kaivelin lankavarastonjani ja suunnittelin oman. 


Samalla olin ensimmäistä kertaa virkkaamassa useammalla kuin yhdellä langalla. Nettiä hetken selailtuani hoksasin kuinka langanvaihto tulee tehdä oikein, jotta se näyttää hyvälle myös kuviossa. Pari ensimmäistä kierrosta meni kahden langan kanssa solmussa ollessa, mutta alun kankeuden jälkeen hoksasin kuinka senkin pystyi välttämään. 

Lankojen värit eivät nyt ole mieluisimmasta päästä, mutta saivat kelvata kun yritän päästä eroon isosta osasta lankavarastoa tämän vuoden aikana. Toisaalta se on piriste, hyvinkin musta-valko-harmaaseen kotiini. 



Aloitin suojan tekemisen virkkaamalla ketju silmukoita tarvittavan määrän tabletin leveyttä varten. Tarvittava määrä selvisi vain kokeilemalla ja purkamalla. Ketju silmukoiden jälkeen jatkoin kiinteillä silmukoilla siten, että virkkasin kiinteitä silmukoita aluksi vain ketjusilmukan toiseen lenkkiin. Ensimmäiseen ketjusilmukkaan tein kaksi kiinteää silmukkaa, samoin viimeiseen, tämän jälkeen virkkasin samalla tapaa ketju silmukoiden toiselle puolelle kiinteitä silmukoita (virkkasin ketju silmukka nauhan ympäri). Näin sain tehtyä suojapussin ilman lopussa viimeisteltäviä saumoja. Tämän jälkeen otin toisen värin mukaan työhön ja tein molemmilla väreillä kierroksen verran vaihdellen niitä viiden kiinteän silmukan välein. Seuraavalla kierroksella vaihdoin aina väriä edellisien kierroksen toiseksi viimeisen kiinteän silmukan kohdalla, siten että ensimmäinen kokonainen eri värillä tehty kiinteä silmukka tuli edellisen kerroksen toisen värin viimeisen silmukan päälle. Näitä jatkoin niin kauan, kunnes tabletti mahtui kokonaan syntyneeseen pussiin. Lopuksi tein vielä kaksi kierrosta kiinteitä silmukoita pinkillä värillä. 


Lopuksi viimeistelin vielä suojapussin vetoketjulla, jonka ompelin ompelukoneella kiinni virkattuun pussiin. Jotta tabletin saa helposti poistettua pussista, päädyin jättämään vetoketjun hännän pussin ulkopuolelle. Sen päälle virkkasin vielä pienen neliön viimeistelemään hännän pään ja kiinnitin sen ompelukoneella paikalleen. 


Lanka: Novita Kartano ja Huvila 
Langankulutus: 85gr (yhteensä)
Koukku: nro 1,5 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti