Custom Pages

Kirjoneulelapaset.

sunnuntai 24. tammikuuta 2016


Tein itselleni uudenvuoden tavoitteen; kirjoneuleen opettelu. Paljon on tullut neulottua kaikenlaista viimeisten vuosien aikana, mutta kirjoneuletta olen tietoisesti vältellyt ja himoinnut samaan aikaan.

Hankin itselleni joululahjaksi Jorid Linvikin kirjan; Den store votteboka, joka sisältää erilaisia kirjoneulelapasia hieman helpommista kuvioista aina haastavampiin. Olen ollut tyytyväinen hankintaani, lapasten koko on sellainen että omalla käsialallani ainakin ensimmäiset lapaset mahtuivat hyvin käteeni ja tarvittaessa niiden alle saa mahtumaan ohuet hanskatkin tuulisilla keleillä.

Aloitin kirjan ohjeiden toteuttamisen helpoimpien kuvioiden joukosta, ei suuria langanjuoksuja, kierroksen ajan sama toistuva kuvio.


Aluksi jännitin ohjeiden noudattamista, koska ne on kirjoitettu norjaksi, mutta muutaman sanan selvitettyäni ohjeen noudattaminen oli aivan helppoa. Nyt olen jopa hieman hämmästynyt lopputulokseen, sillä langat eivät kiristä ja molemmissa lapasissa on myös peukalot (jotka meinaavat minulta yleensä jäädä tekemättä). Kirjoneule vaikuttaa myös valmistuvan nopeammin, muta veikkaan että kyse on kuitenkin neuleen vaihtelevuudesta ja mielenkiinnosta uutta kohtaan.


Lanka: Novita nalle
Langan kulutus: 70g
Puikot: 3,5mm 
Ohje: Jorid Linvik, Joris Julehjerte 
kirjasta Den store votteboka

Jos nyt tekisin lapset uudelleen, tekisin niihin yhden muutoksen, varsi on omaan mieleeni hieman liian lyhyt, sillä tykkään pitää vartta taitettuna kaksin kerroin. 

5 kommenttia :

 1. Todella kauniit lapaset! Itsellenikin kirjoneule on aina ollut vähän.. pelottava. Pitäisi vain tarttua härkää sarvista ja ryhtyä opettelemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Mielenkiintoisia hetkiä ja paljon pitkää pinnaa sinnekin kirjoneuleen parissa!

   Poista
 2. Hienot lapaset! Mitä tykkäät kirjasta, onko hintansa väärti? Olen itse himoinnut samaa kirjaa, kun pukki ei sitä tuonnutkaan! Mielenkiintoisia kudontahetkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Pidän kirjasta, paljon erilaisia malleja hyvillä ohjeistuksilla. Erilaisia lapasia kirjassa on yhteensä 45, myös lapset ovat huomioitu kirjassa. Kaiketi samat mallit löytäisi myös raverlysta mutta, pidän siitä että mallit ovat saatavillani ilman tietokonetta. Pienen hankaluuden aiheuttaa kirjan paksuus, jolloin kirja ei meinaa enää pysyä kunnolla avoinna neuloessa.

   Poista
 3. Hienot lapaset! Mitä tykkäät kirjasta, onko hintansa väärti? Olen itse himoinnut samaa kirjaa, kun pukki ei sitä tuonnutkaan! Mielenkiintoisia kudontahetkiä

  VastaaPoista