Custom Pages

Kirjoneule villasukat ystävyydestä.

sunnuntai 25. tammikuuta 2015


 Jouluna päätin haastaa itseni kirjoneuleen opetteluun, lisäksi lupasin tehdä villasukat ystävälleni, joka tekee itsekin paljon neuletöitä, mutta ei kuulemma koskaan saa keneltäkään neuleita lahjaksi. Myönnän, että muutama harjoitustyö on tullut tehtyä. Jälki ei ole koskaan miellyttänyt niin paljoa, että olisin työt tehnyt loppuun; on siis tullut tehtyä puolikkaita lapaspareja ilman peukaloita ja parittomia sukkia. Jotka sitten ovat joko lentäneet roskiin tai löytäneet uudestaan kerän mallin.

Nämä sukat ovat vielä vierelläni sohvalla, mutta uskallan julkaista niistä jo kuvan, koska ystäväni on toista niistä jo sovittanut. Toisesta tuli hieman suurempi, mutta uskon sukkien kuitenkin olevan riittävän hyvät ensimmäiseksi kirjoneule sukkapariksi.


Selasin netin valikoimaa, mutta en löytänyt täysin mieleistäni mallia, joka olisi riittävän yksinkertainen mutta jossa olisi myös jokin ajatus. Facebookin sukkaryhmissä on tehty pitkin talvea yksinkertaisen näöisiä vinoruudullisia kirjoneulesukkia, eli siitä se ajatus sitten lähti. Lisänä halusin laittaa kuvioon piilotetut sydämet. Joita yhdestä kuviosta syntyy kolme. Sukat on kudottu nro. 3 puikoilla Novitan Nalle langasta. Taustavärinä oleva tummanharmaa on Nallen oma väri, mutta kuviovärinä on omavärjätty Nallen valkoinen lanka.

Yhdellä puikolla on 15 silmukkaa, koko sukassa siis 60 silmukkaa. Kantatilkuun tein 15 kerrosta ja poimin omalle tavalleni poikkeuksellisesti kantatilkun reunasta silmukoita vain saman verran kuin kerroksia (=15). Sukan kärkeen tein kärkikavennuksen, jotta sain jatkettua kuviota loppuun asti.

Kaikista pikkumokista huolimatta olen melko tyytyväinen lopputulokseen. Ja kova into olisi jo aloittaa seuraavaa sukkaa, mutta vuorolistalla seuraavana on jo tietokoneen suoja, siitä siis seuraavan kerran asiaa.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti