Custom Pages

Sukupolvien silmukat - sukat Sortavalasta.

keskiviikko 11. helmikuuta 2015


Sain joululahjaksi kirjan: sukupolvien silmukat, jossa on erilaisia perinneneuleita. Päätin kokeilla ensimmäistä mallian nyt tässä kirjoneule innostuksessa, ennen seuraaviin projekteihin siirtymistä. 
Malli oli helppo totetuttaa, kuviossa ei tullut pitkiä langanjuoksuja, vaan tasaiseen tahtiin molempia värejä. Tälläinen aloitteleva kirjoneuloja nautti tilanteesta. Kantapään tein ensimmäisen kerran elämässäni, niin että vahvistaminen tehtiin nurjalla puolella itselleni tavallisen oikealla puolella tehdyn sijasta. 

Kirja vaikuttaa hyvin lupaavalta tiheän selailun ja tämän ensimmäisen kokeilun jälkeen. Ohjeet ovat selkeitä ja kuviot vahtelevia. Kirjassa on niin malleja Suomesta kuin maailmaltakin. Löytyy neulottua ja virkattua, niin sukkia kuin käsineitäkin. Hienona lisänä on tarinat, kuinka malli on löytynyt ja missä se on syntynyt. Jokainen kirjan malli ei miellyttänyt omaa silmääni, mutta melko moni malli tulee luultavasti käsittelyyn ennen kuin kirja siirtyy taas hetkeksi pölyttymään jonnekkin. 


 Näiden perinnesukkien ei pitänyt jäädä omia jalkoja lämmittämään, mutta niin nyt taisi sitten kuitenkin käydä. Yhtenä syynä tähän itselle jäämiseen on jalkaterän pituus, josta tuli liian suuri ihmiselle jolle sukat piti alunperin tulla. Tosin, on pelottavaa huomata että ihastuu johonkin tekemäänsä niin, ettei välttämättä haluaisi antaa niitä kenellekään. Seuraavana on kuitenkin työlistalla tilaustyö - ei kuitenkaan tälläkertaa sukkia. 


 Lankana Novitan Nalle meleerattu beige ja Nalle taika punaisena, puikot nro. 3. 

4 kommenttia :

 1. Kauniisti istuvat nämä sukat jalassasi. Tarkoituksemme olikin saada aikaan sekä helpohkoja että vaativampia malleja, jotta jokaiselle löytyisi sopiva. Toivottavasti löydät kirjasta vielä muutakin toteutettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Seuraava työ on jo puikoilla. Ja nämä sukat tämän hetken käytetyimmät. :)

   Poista
 2. Kauniisti istuvat nämä sukat jalassasi. Tarkoituksemme olikin saada aikaan sekä helpohkoja että vaativampia malleja, jotta jokaiselle löytyisi sopiva. Toivottavasti löydät kirjasta vielä muutakin toteutettavaa.

  VastaaPoista
 3. Valtavan kauniit sukat. Täytyypä tutustua tuohon kirjaan. Hyvää viikonloppua sinulle :)

  VastaaPoista