Custom Pages

Vauvan palapeitto Paju-neliöistä.

sunnuntai 8. marraskuuta 2015


Vihdoin pääsen julkaisemaan vauvanpeiton, jonka olen saanut valmiiksi jo muutamia viikkoja sitten odottamaan tulevaa käyttäjäänsä. Eilen peitto pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa, mutta saa se vieläkin odottaa uutta käyttäjäänsä ainakin tovin.  

Aloitin tekemisen jo heinä-elokuussa kun aloin epäillä ystäväni odottavan lasta, joten valmistumisella ei ollut kiire ja työ sai valmistua omalla painollaan muiden nopeampien töiden ohessa. 

Kun ystäväni odotus paljastui todeksi, kyselin vielä väritoiveita. Hieman varmistellen, että onhan värivalinnat menneet edes jokseenkin oikeaan. 

Palojen ohje on kirjasta: 200 virkattua ruutua.
Ruutu on nimeltään Paju. 

Pajuneliö on mielestäni helppo valmistaa, ärsyttävää siinä on ehkä lukemattomat lankojen päättelyt. Laskin jossain kohtaa, että yhteen neliöön piilotettavia lankoja tulee kahdeksan kappaletta.


Tein neliöt usein siten, että ensiksi valmistin koko lankakerästä kukat ja sen jälkeen virkkasin kukalle kehykset. Tämän koin miellyttävimpänä menetelmänä suuren palamäärän valmistamisessa. Lanka: Gjestalin Maija
Koukku: 3

Valitsin peittoon seitsemän eriväristä kukkaa, joten yhteensä värejä peittoon tuli yhdeksän. Eniten kului valkoista lankaa. 

Käyttämäni langat ovat: Valkoinen (202), Meleerattu beige (203), Punainen (204), Oranssinkeltainen (218), Oranssi (236), Turkoosi (238), Sini-vihreä (214), Vaalean vihreä, Aniliininpunainen (248). 

Yhdestä kerästä lankaa syntyi 10 kukkaa, joten kokonaisuudessaan tein 70 palasta, jotka osa odottaa edelleen toisiinsa liittämistä käsityökorissa. 


Nyt vain odotellaan käyttäjän syntymää, onneksi värivalinnat taisivat mennä nappiin ja tulevan pienokaisen äiti ainakin oli lahjaan tyytyväisen oloinen. Hieman aina jännitän näitä lahjaksi tekemisiä juuri värivalinnoiden ja tässä vielä kuvioidenkin suhteen. Peitto ainakin pääsi kotiin, jossa arvostetaan käsitöitä ja se kannustaa tekemään näitä lahjaksi. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti