Custom Pages

Pieniä Astereita.

tiistai 27. lokakuuta 2015Asun pienessä yksiössäni, asunnon pienuuden huomaa etenkin wc:ssä ja keittiössä, muuten elintilaa asunnossa on riittävästi. Keittiöön olen etsinyt aktiivisesti ja en niin aktiivisesti reilun vuoden verran mattoa, mihinkään tiettyyn rakastumatta. Nyt syksyn tullessa aloitin taas aktiivisen maton etsimisen, koska kylmä laattalattia talvella ei houkuttele toista talvea putkeen. Lisäksi keittiön lattian saumat ovat olleet jo silloin tähän asuntoon muuttaessani reilu vuosi sitten ikävässä kunnossa. Ei kai sitä keittiön lattialta voi muuta odottaakaan, eikä valkoiset laatat keittiössäkään ole juuri koskaan valkoiset. 

Olohuoneessa on edelleen suuri Asteri-matto, joten tuntui luonnolliselta laittaa keittiöön myös saman mallin matto, kuitenkin olohuoneen matosta on vain noin metri keittiön puolelle. Valkoinen väri ei soveltunut keittiön lattian värin vuoksi, joten väriksi valikoitui yksi sisutuksen lempiväreistäni; harmaa. Aluksi ajatus oli hankkia harmaa-valkoraidallinen kapea matto, mutta päädyinkin kahteen pyöreään. Tulevaisuudessa keittiöön tulee luultavammin muuttamaan vielä kolmaskin matto. 

Malli on tullut jo hyvin tutukksi, joten kaksi mattoa syntyivät kahdessa illassa käsityökorista löytyneestä valmiiksi kutistetusta kuteesta. 

Matot ovat kooltaan pieniä, joten se helpoittaa myös mattojen pesemistä; molemmat matot voi pestä pyykinpesukoneessa. Edellisiä mattojani olen jo pessytkin, eivätkä ne ole menneet pesukoneessa miksikään. Jännitys jokaisen pesun jälkeen on kyllä aina kova, koska eihän sitä isohkollakin työllä tehtyä mattoa haluaisi pilata pesussa. 


Ohje: Lankava, Asteri-matto (tehty vain ensimmäiset 18 kierrosta)
Lanka: Vaalean harmaa (66) EKO-ontelokude, mini
Koukku: 10


Joululahjojen teko on jo aloitettu, olisi paljon mitä blogiin voisi päivittää mutta koska jouluun on vielä aikaa ja mahdollisuus siihen että lahjojen saajat ne täältä löytävät on olemassa jäävät ne vielä toistaiseksi julkaisematta. 

2 kommenttia :

 1. Todella kivat matot ja koko keittiö on mukavan näköinen niiden myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi.

   Nyt muutaman viikon keittiötä katsellessani totesin, että ensi vuonna keittiöön syntyy vielä kolmaskin matto. :)

   Poista