Custom Pages

Tennarit nro. 1

tiistai 6. lokakuuta 2015


Vihdoin sain palapeiton virkattua valmiiksi ja sen jälkeen vielä neulottua itselleni tennarit. Peitosta julkaisu tulee josku myöhemmin syksyllä tai vasta alku talvesta, kun peiton tuleva omistaja on peittonsa saanut. 

Viime jouluksi tein pikkuveljelleni lahjaksi tennarisukat; en voi sanoa olevani niistä kovinkaan ylpeä, työn jälki ei ollut aivan toivottua. Silloin virkkasin pohjan villasukkaan, tällä kertaa kokeilin neulomista. En oikeastaan osaa päättää kumpiko valmistustapa on helpompi tai miellyttävämpi - molemmissa kauhean monta vaihetta ennen valmista sukkaa. 


Ajatuksena oli käyttää loppuun lankakorista löytyvä turkoosi Novitan 7 veljestä, mutta loppujen lopukis turkoosia lankaa on nyt vielä enemmän lankakorissa kuin aloittaessa, koska lanka loppui kesken toisen sukan kärjessä ja kävin ostamassa uuden kerän. 

Tennarit on valmistettu Rea Järvenpään ohjeella, joka löytyy raverlystä, nimellä Reaverse Star Edition

Vierastin ensin ajatusta nauhojen neulomisesta, mutta loppujen lopuksi olen tyytyväinen että neuloin nekin. Ovat mielestäni näyttävämmät kuin tavalliset kengännauhat. 

Suurimmaksi haasteeksi näissä koen pohjan neulomisen kiinni, sen oikealle paikalle saamisen ja reunojen siistin ompelun saman aikainen työstäminen oli ajoittain haasteellista ja pohja tuntui liikkuvan koko ajan uudelle paikalleen. 

Myös tossun sisäsivulla olevan merkin tähtikuvio aiheutti ensimmäisellä kerralla pieniä haasteita.


Langat: 
Novita 7 veljestä (turkoosi, vaalean harmaa ja valkoinen)
Novita nalle (musta)

Puikot: 
3,5mm 


Syksy saa nyt tulla. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti