Custom Pages

Tennarit nro. 2

tiistai 13. lokakuuta 2015

Ensimmäiset tennarit tein lähes täsmälleen ohjeen mukaan (jätin kärjen nurjat silmukat ja virkatun silmukkaketjun tekemättä), niiden valmistuttua pohdin kuinka hienoa olisi omistaa varrettomat tennarit. Ja siitä se ajatus sitten lähti. 


Tennareiden varteen tein kolme kierrosta joustinneuletta ja sen jälkeen jatkoin Rea Järvenpään ohjeella, joka löytyy Ravelrystä

Nämä ovat mukavat jalassa, tosin käyttö tulee olemaan kotikäyttöä, koska eihän nämä todellakaan sovellu mihinkään jalkineeseen nauhojen takia. Mutta eivätpähän varpaani ainakaan kotona tule palelemaan ja tennari ihmisenä nämähän on vain pakko omistaa.

Toiset tennarit olivat jo huomattavasti helpommat tehdä kuin ensimmäiset, oikeastaan nämähän olivat jo kolmannet. Mutta ne viimevuonna tähän aikaan vääntämäni tein virkatumma pohjalla, enkä voi enää sanoa olevani niistä edes ylpeä. 


Näihin matalavartisiin tennareihin tein 120cm pitkät nauhat, mielestäni ne ovat mukavan pitkät ja rusetin pystyy tekemään helposti. Pitkävartsiin tennareihin tein n. 150cm pitkät nauhat, vaikka ohjeessa sanotaan että pituudeksi kannattaisi tehdä 140 cm. 

Langat:
Novita 7 veljestä

Puikot:
3,5mm


 Seuraava työ on jo tekeillä, päätin vihdoin reilun vuoden tässä asunnossa asumisen jälkeen ratakaista keittön matto ongelman. Jotenkin nämä kylmät ilmat ja laattalattia saivat tarttumaan vihdoin toimeen, eikä yllättäen kaupastakaan ole löytynyt sitä mieluista.  

Hankinnassa olisi nimikointinauhaa töiden merkitsemiseen, en vielä vain ole löytänyt sellaista toimittajaa jonka nauhaan saisin koko blogiosoitteen. 

Näin blogi on palannut tauolta aikamoisella vauhdilla. 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti