Custom Pages

Neulottu kauluri ja kantoliinasukat 1-vuotiaalle.

perjantai 23. joulukuuta 2016

Blogi hiljaisuus on ollut melkoinen, mutta tässä taas vähitellen palaan blogin ääreen. Koneella on kuvia hyvä määrä julkaisemattomista töistä ja ruutuvihkoon kirjattu töistä tarpeellisia tietoja. Nyt vain kun saisi itsensä näpyttelemään kaiken myös tekstiksi. 

Tällä kertaa esittelyssä 1-vuotiaan syntymäpäivä lahjat. 


On ilo, kun kysyessäni lahjatoivetta 1 vuotiaalle, hänen äitinsä vastaa että kaipaavat vielä talveksi kauluria. Aiemmin olin saanut jo valmiiksi lahjapakettiin kantoliinasukat ja varastoon oli jäänyt vielä lankoja ylimääräiseksi. 

Pikaisen googlettelun jälkeen päädyin perinteiseen kauluriin, jossa on kaulaa/ niskaa peittävä osa + läpät eteen ja taakse. 

Lanka: Gjestalin Maija (202, 210 ja 238)
Puikot: nro 3 
Langankulutus: Unohdin punnita, mutta yhteensä kolmesta kerästä tuli sukat ja kauluri. 


Kauluriin laitoin aloitukseen 100 silmukkaa, joilla tein suljettua 2 o 2 n neuletta 14cm, tämän jälkeen puikoilla 3 ja 4 tein etuläpän tasoneuleena tehden molempiin reunoihin ainaoikein 5 silmukan verran ( toivon tämän estävän reunoja rullautumasta). Läpän toisella kerroksella tein lisäyksiä; joka kolmannen silmukan jälkeen lisäsin yhden silmukan.  Ja jatkoin neuletta; siis oikealla puolella oikein ja nurjalla nurin pl. aina oikein 5 silmukkaa aloituksessa ja lopetuksessa. Päättelin etuläpän tekemällä muutaman kerroksen aina oikeaa neulosta, suunnilleen saman verran korkeudeltaan kun sivuilla on ainaoikein neuletta leveydeltään. Ja takaläpän samalla tapaa, mutta eri mittaisen. 

Etupuolelle harjoittelin myös silmukointia, mutta se vaati vielä harjoittelemista ennen kuin kestää lähempää tarkastelua. Nyt kaulurin alakulmaa koristaa T lapsen etunimen mukaan, jotta kauluri pysyisi oikealla omistajallaan. 


Kantoliinasukkien ohjeen olen ottanut joskus Suuri käsityö-lehdestä 1/2012. 
Sukissa on sama määrä silmukoita alussa kun alkuperäisessäkin ohjeessa (12 silmukkaa/puikko), varren sileää neulosta tein noin 12cm, sileän neuleen viimeisellä kierroksella kavensin yhteensä 8 silmukkaa (yhdelle puikolle jäi 10 silmukkaa) nilkan resoria tein n. 1,5cm pidemmäksi kuin ohjeessa, kantapään tein vahvistettuna ja jalkaterän pituudeksi tein noin 12cm jotta niissä on myös kasvunvaraa. 

Aiemmat tekemäni kantoliina sukat 1-vuotiaalle löytyvät täältä

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti