Custom Pages

Metsäretki.

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Paluu kirjoneuleiden pariin on taas vauhdissa. 

Tällä kertaa malli on otettu Novitan sukkalehdestä (2015), mutta tein sukat 7 veljeksestä ohjeesta poiketen. 
Sukat ovat noin kokoa 43-44, tein ne sukkalehden ohjeen pienimmällä koolla, jolloin niistä tuli mielestäni hyvänkokoiset.


 Sukkien tekemiseen meni aikaa; tehtii virheitä, langanjuoksut olivat liian pitkiä - mutta solmuilta vältyttiin. Ensimmäisen aloituksen jouduin purkamaan langassa olleen epätasaisuuden vuoksi, työ oli sen verran vielä alussa, että koin helpompana aloittaa kokonaan uudelleen kuin katkaista langan. Näin vältyin myös parin langan päättelyltä. 

Lisäksi haastetta aiheutti ohjeessa ollut virhe; ohjeessa käskettiin vähentämään kaksi silmukkaa ja tein sen ohjeen mukaan. Mutta seuraavassa lauseessa silmukoita kerrottiin olevan edelleen sama määrä kuin ennen kavennuksia - voi toki olla että ymmärsin ohjeen myös väärin. Nyt en pääse enää asiaa tarkistamaan. Mutta pitkään ko. kohtaa ohjeesta tavasin ennen kuin pääsin oikeaan lopputulokseen.

Kuvio oli melko helppo, ei kovinkaan pitkiä langanjuoksuja. Muutamia kerroksia tehtiin pidemmillä langanjuoksuilla mutta niitä oli onneksi vain muutama. Langan kuljettamisessa en vielä ole kovinkaan hyvä, mutta kehittyminen jatkuu edelleen. Pelottavaa kyllä, kirjoneuleeseen on koukkuun jääminen vielä helpompaa kuin yhdellä langalla taiteiluun. Välillä sitä huomaa vain istuvansa sohvalla ja odottavansa milloin on niin pitkällä, että pääsee tekemään jonkun tietyn rivin kuviota tai näkee jonkun osan kuviosta valmiina. 


Puikot: 3,5mm 
Lanka: Novita 7 veljestä ; keskiharmaa ja harmaa
Ohje: Novita sukkalehti; Metsäretki
Langan kulutus: 87gr

Nyt sukille tarvitsisi enää löytää käyttäjä. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti