Custom Pages

Kantoliinasukat 10 kuukautiselle .

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016Kun kummityttöni on kasvanut pois ensimmäisistä kantoliinasukistaan, on edessä ongelma: tehdäänkö samalla mallilla seuraavat tilalle vai keksitäänkö jotain muuta. Mutta kun kummitytön äiti on tykästynyt edelliseen malliin on ryhdyttävä toimeen. 

Samalla harjoittelin kolmen langan kanssa työskentelyä (lue: solmussa olemista) ja alkuvuodesta tilattujen käsityömerkkien kiinnittämistä. 

Merkit päädyin kiinnittämään ompelukoneella. Vielä on harjoittelemista merkkien kiinnittämisessä, mutta onneksi seuraavaan jouluun on ainakin vielä aikaa.

Sukissa on sama määrä silmukoita alussa kun alkuperäisessäkin ohjeessa (12 silmukkaa/puikko), varren sileää neulosta tein noin 12cm, sileän neuleen viimeisellä kierroksella kavensin yhteensä 8 silmukkaa (yhdelle puikolle jäi 10 silmukkaa) nilkan resoria tein n. 1,5cm pidemmäksi kuin ohjeessa, kantapään tein vahvistettuna ja jalkaterän pituudeksi tein noin 12cm jotta niissä on myös kasvunvaraa. Raidat olivat helppo valinta sukkien kuvioinniksi, sillä olen useasti kuullut tämän 10 kuukautisen kummityttöni tykästyneen raitoihin. Värit valitsin lankahyllyä kaupassa katsellessani. Halusin jotain tyttömäistä, mutta en liian tyttömäistä. Kotona lankojen värit vasta asettuivat järjestykseen. Ensimmäisen sukan polven tein kolmesti kun yritin miettiä polven kohdan väritystä. Valkoinen kuitenkin tuntui parhaiten tasapainoittavan sukan värimaailmaa eniten verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Viimeistelin sukat tekemällä jokaisesta väristä ulkosivuun sydämen virkkaamalla.


Sydän virkkaamalla:
Aloitus: Neljä ketjusilmukkaa jotka suljetaan ympyräksi piilosilmukalla
Kehä: Kolme ketjusilmukkaa, yksi pylväs, kolme pitkää pylvästä, kaksi pylvästä, ketjusilmukka, yksi pitkäpylväs, ketjusilmukka, kaksi pylvästä, kolme pitkää pylvästä ja kaksi pylvästä. 
Päättäminen: Piilosilmukka aloitusympyrän läpi ja langan päätely.

Ohje: Mukailtuna Suuri käsityö 1/2012
Puikot: 3 mm 
Langat: Gjestal Maija värit 202, 248, 281
Langan kulutus: 69gr

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti